Art Specially 2017

Heel even leek het er op dat we niet zouden gaan dit jaar. Volgende week is On Stage van Stampin’Up! in Amsterdam, Margriet moest werken en eigenlijk was deze maand een beetje te lang.

Maar ja, (niet-zo)kleine C had een afspraak met Rosita, en daar wilde ik natuurlijk niet tussen gaan zitten. Margriet kon haar werk ruilen voor de zondag en zo stonden we toch om 5 uur op afgelopen zaterdag.   Dat heeft wel wat hoor, op staan als iedereen nog moet slapen, en dat ook doet. C was voor de verandering gelijk wakker, en aangekleed terwijl dat op schooldagen altijd wel even duurt (en dan is het toch bijna 3 uur later als ik haar wek)

We zaten lekker op tijd in de auto, het was nog hartstikke donker en nacht, en dus reden we naar de eerste boot. Zo rond 10 voor 6 kwamen we daar uit, en stonden we lekker vooraan in het rijtje.
Het duurde wel lang voor het hek open ging. Om 5 over 6 was het nog dicht maar dat is wel vaker zo bij de eerste boot, niet zolaat maar ff na 6 gebeurd vaker.
Tot Kleine C ineens zei, Als je de V en de M omdraait staat er IMV.
Waar had ze het over?? O er was een berichtje op  het bord verschenen. Storing met de boot.

Na een klein uur kwam er een tweede bericht.

en om even voor 7 verscheen dit bericht:


Dit bericht heeft er een kwartier op gestaan maar toen mochten we de boot op. Om 7.10 vertrokken we met de eerste boot.


Ondertussen had ik Marjo in Heerhugowaard en Margreet in Haarlem verteld dat we wat later zouden zijn.

De rit naar HeerHugoWaard was echt prachtig. Het ontwakende landschap was de moeite waard, en dat zouden we gemist hebben als we om 6 uur waren vertrokken, inmiddels was mijn humeur dus weer geheel opgeknapt en waren we alleen maar vrolijk in de auto.


Eenmaal in HeerHugoWaard stond Marjo ons voor de deur op te wachten, dus konden we bijna gelijk weer doorrijden (er was nog een dingetje met haar rollator)  En op naar Bijlmer Arena, waar we Margreet op zouden pikken.
Vlak voor we daar waren kreeg ik een berichtje van Margreet, ze stonden stil met de trein want de deuren konden niet open.
Niet erg, bij Bijlmer Arena zit een goede Starbucks dus we konden daar rustig ff koffie en Chai Latte halen. Margriet en C liepen mee, en zouden de koffie alvast naar de wachtenden in de auto brengen terwijl ik op Margreet zou wachten.

Dat duurde nog een min of 20 vanaf dat moment dus mijn Chai Latte was op tegen de tijd dat Margreet er was en we weer in de auto zaten. Vlak voordat de trein met Margreet erin arriveerde, kreeg ik een berichtje van Margriet. Die waren de verkeerde kant op gelopen en waren nu verdwaald.  Dus eerst Margreet naar de auto gebracht, en toen weer terug om Margriet en Cecilia te vinden. Gelukkig kwamen die inmiddels al  mijn kant op.
Eindelijk vertrokken we dan echt richting de Art Specially!

Vanaf dat moment ging de reis voorspoedig, in zoverre dat de A1 dicht was en we een iet wat andere route moesten rijden dan anders, maar we reden er toch in 1 keer naar toe, en waren eigenlijk nog redelijk op tijd in Nijkerk. Voor het eerst in al die jaren dat we komen waren we er niet voor de opening maar er na. Het was super geregeld, er was een rij voor mensen die nog een kaartje moesten kopen en een rij voor mensen die al een internet kaartje haddden. Omdat wij tot de laatste categorie hoorden, konden we zo doorlopen. We hadden allemaal een kaartje, en kregen daarom allemaal een goodie bag. Zelfs (niet zo) kleine C, die voor het eerst een eigen kaartje had.

Eenmaal binnen spraken we af, dat we elkaar om 13.00 uur in het restaurant voor de lunch zouden treffen, en vanaf dat moment werd de groep steeds kleiner. Marjo en Margreet gingen gelijk hun eigen weg, Margriet en Ruurd wisten het iets langer vol te houden bij elkaar te blijven. Maar eenmaal achter in onze koeken weg gegeven te hebben aan Angela en het team, was ik Margriet ook snel kwijt, en Ruurd kondigde even later aan dat hij alleen een rondje ging. Daardoor bleven C en ik samen over. C wilde knutselen, dus zochten we een plekje aan de tafel. Ik moet altijd lachen om de afwachtende blik die de workshop leider mij dan schenkt zo van, Wat is de bedoeling??Zeker omdat ik niet mee doe.  C wil knutselen. En ze kan het heel erg goed, soms een beetje hulp nodig, maar over het algemeen kan ze het erg goed.


Ze deed twee workshops achter elkaar, en allebei zijn ze erg mooi geworden. Bij de eerste workshop wilden ze de tag aan elkaar nieten maar C wilde liever lijmen, dus liep ze terug naar de eerste tafel en vroeg daar netjes of ze de lijm mocht gebruiken. Vond ik erg slim opgelost van haar.

Toen lunch, die was, als gewoonlijk, weer prima geregeld. Heerlijke broodjes, en goede koffie en thee. Aan tafel een deel van onze aankopen bekeken (natuurlijk) en heel erg veel vrienden gezien en gesproken.  Maar na de lunch bleven Ruurd en ik alleen over.

C ging met Marjo op stap, en de anderen apart. Ruurd en ik besloten dat we samen op pad gingen. Ruurd wilde nog wat pennetjes (niet gevonden) Ik wilde nog shrink folie (wel gevonden) En ja, toen vond ik ook nog een prachtig Mixed Media album, dat al Mixed Media is, zonder dat er een stempel in staat. Eerst 3x om heen gelopen, en besloten het niet te doen (ik had al 2 art journals gekocht) maar eenmaal aan het verzamelen om naar huis te gaan, besloot ik dat ik er spijt van zou krijgen als ik het niet deed, dus die ook gekocht.

Uiteindelijk hadden we allemaal genoeg, voor zover je genoeg kunt hebben van dit geweldige feestje. Eerst deden we dus nog uitgebreid een drankje, en kon C nog even met Rosita kletsen en gek doen.

We gingen weer op huis aan. en het pastte precies in de auto. Op de heenweg was het al precies, maar met al onze aankopen was het terug echt nog veel preciezer. Maar alles paste en iedereen kon mee 😀 Volgend jaar toch maar weer een busje huren.

 

Eerst over Haarlem, en HeerHugoWaard om dames en spullen naar huis te brengen, en we zaten netjes op de boot van half 8. Die gewoon voer.

Al met al, een super geweldige dag.
Volgend jaar gaan we weer!!

4 thoughts on “Art Specially 2017

  1. Leuk stukje over jullie belevenissen naar de AS en leuk om jullie (niet allemaal) weer eens ‘live’ te treffen.

    1. Dank je Carla. Was ook super om jou weer te zien.

  2. Kleine C wordt al een best grote C!

    1. Daarom schrijf ik ook meestal (niet zo) kleine C. Maar ja, ze blijft de kleinste, zeker van dit gezelschap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *