Maandagavond Workshopavond

Op zondag bereid ik mijn workshop voor maandag voor (tenminste dat is de bedoeling. Het lukt niet altijd, en soms bedenk ik op maandagmiddag nog iets heel anders dat echt eerst geworkshopt moet worden, maar dat terzijde)

Afgelopen maandag 17 September, was het Christmas in September. Dat betekent dat ik dan kerstkaarten voorbereid. We beginnen de avond met kerstmuziek op om in de stemming te komen en het lekkers is ook Kerstsnoep. (kerstkoekjes zijn nog niet in de winkel, en tijd om te bakken heb ik niet momenteel)

Zondag was ik zo lekker bezig dat ik 3 erg leuke kaarten had bedacht en voorbereid. Zo leuk dat ik gewoon zin had om workshop te geven. Nou heb ik dat altijd, vergis je niet, maar deze keer was ik zo enthousiast dat het me niet snel genoeg maandagavond kon worden.
Omdat mijn orthopedische schoenen stuk zijn, en lopen daardoor lastig is ,heb ik de maandag verder gebruikt om onderdelen te maken die bij de giftbags horen die we aanstaande zaterdag op de kraam willen uitdelen.
We hebben besloten dat we 300 zakjes maken, dat wil zeggen dat we alles 300 keer moeten uitstansen/snijden/stempelen.

Veel daarvan kan ik zittend doen, en toen ook UPS nog zo vriendelijk was het bestelde papier uit te delen, kon ik helemaal los.
Na het stansen van zeker 200 kopjes,  het snijden van 300 kaartjes, 300 labels en het stempelen van die 300 labels was ik helemaal toe aan het geven van een workshop.

 

Het eerste kaartje was een kaartje dat je makkelijk in productie kan nemen als je een grote hoeveelheid kaartjes wil versturen met kerst. Het is een simpele doch zeer effectieve techniek. waar je er snel veel van kunt maken. Het stansen van de kersttakken is even een gedoe, omdat de takken niet makkelijk los willen uit de stans. Maar bij een leuk tv programma even door stansen is geen probleem, vind ik zelf altijd.

 

 

 

 

Het tweede kaartje is wat bewerkelijker. Die maak je voor die paar goede vrienden die een specialer kaartje willen. Of voor de UPS bezorger die je een kerstpakket gunt omdat hij altijd zo netjes en snel je bestelling aflevert. Een kaartje met een kleine kerstbonus wordt zeer gewaardeerd.

 

 

Het laatste kaartje is een wat bewerkelijker kaartje. Het viel de deelnemers gisteren erg mee, maar toch was het het kaartje waar we het langste mee bezig waren. Deze maak je voor een heel speciaal iemand.  Wat zeg nou zelf, zo een kaartje hoeft weer niet naar de bezorger, daar maak je er maar 1 of 2 van, voor de heel speciale mensen in je leven.

Ik heb erg veel plezier gehad van het maken van deze workshop, en ook bij het geven ervan.
Wil je volgende maand meedoen met onze Christmas in Oktober workshop? Dat is dan op 15 oktober 2018.  We beginnen om 19.30.

Groetjes
Marrigje

Gebruikt Basis:
<div><div><div id=”2a68b14d-a64c-4c36-8f08-e33c3b465c2a”><iframe class=”iframe-showcase” src=”https://mystampinblog.com/Showcase/Details/065e4144-b989-4821-ae2d-c6baec61e416?layout=Tiled&showSku=True&showPrice=True&showDownload=True&transparent=False&bordered=True&hFontHeight=14&rFontHeight=13&imageHeight=120&middleContent=False” frameborder=”0″ scrolling=”no” allowtransparency=”true” style=”width:100%”></iframe></div><script src=”https://mystampinblog.com/Script/ShowcaseDetailsScript”></script></div></div>

Gebruikt kaartje O denneboom

Gebruikt Kaartje Hert

Kaartje Deur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *