Pixel Hobby

In Januari 2017 ben ik verkoper geworden van Pixel Hobby. Pixels zijn heel kleine vierkantjes, die met elkaar een afbeelding kunnen vormen. Een combinatie van Ministeck, strijkkralen en borduren.

Makkelijker dan Ministeck omdat het alleen vierkantjes zijn.
Makkelijker dan Strijkkralen, want ze hoeven niet gestreken te worden (en dus vallen de pixels niet op de grond tussen de tafel en de strijkplank, wat mij altijd overkwam)

Sneller dan borduren. Doordat je op kleine plaatjes werkt, en niet op een grote afbeelding, heb je na elke plaat de kick van JAAA dat is af! En ook JAAA ik mag aan iets nieuws beginnen!

  

De hele zomer heb ik op de markt en bij de Stayokay workshops gegeven, make and takes zo je wilt met Pixels.
Met de kleine pixels kon je een sleutelhanger maken, en met de grote pixels een koelkastmagneet.

 

De resultaten waren zonder uitzondering geweldig. Kinderen die vaker terug kwamen maakten ook hun eigen ontwerpen, veel Minecraft en Pokemon heb ik gezien. Eigenlijk alle kinderen pasten hun kleuren aan, omdat blauw mooier is dan groen. Ik heb genoten van een drukke zomer, vol pixels, en kinderen.

 

 

 

Ondertussen heb ik een leuk bedrag binnen gehaald voor het Ronald Mac Donald Kinderfonds. Want voor elke gemaakte sleutelhanger of koelkastmagneet gaat er 1 euro naar het Kinderfonds.

 

 

 

 

 

Maar het leukste van Pixels, het allerleukste? Je kunt elke foto, elke afbeelding omzetten in een Pixelpatroon en dat pixelen. Je kunt dus je eigen foto tot pixelwerk maken. Natuurlijk heb ik dat ook gedaan.

 DIt is de gepixelde versie

 Van dit origineel.

Wil je meer weten over Pixels? Meer voorbeelden zien, of het zelf eens proberen? Neem dan eens contact op met Wad Creatief.  Of kom langs in het atelier.

Groetjes
Marrigje

Volgende week: Pixels en scrapbooking

BewarenBewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *