Pocket Letter,

Op de een na laatste kinderknutselclub van dit schooljaar deden we een pocketletter.

Een Pocket Letter, is een A4 map met 9 vakjes. Voor elk van die 9 vakjes wordt een kaartje gemaakt. Die dan samen een geheel vormen. Oorspronkelijk is het bedoelt om op te sturen naar een ander die voor jou dan ook een Pocket Letter maakt en naar jou stuurt.
Met de kinderen heb ik hem niet gemaakt om op te sturen maar omdat het erg leuk is om te maken.

Van te voren had ik 9 opdrachten bedacht en in een hoesjes gestopt. Ik had kaartjes voor gesneden en hoezen klaar gelegd op tafel. (tafel dekken noem ik dat altijd) Het zag er dus uitnodigend uit toen de meiden binnen kwamen.

2016-06-30 07.37.46

Op de grond stond een krat met papierresten waar ze in mochten grasduinen en op tafel lagen diecuts, papier, stiften en waterverf met waterpennen.

Voor de eerste opdracht hadden we een woordenboek nodig. Ik had namelijk bedacht dat ze eerst de eerste letter van hun naam moesten stansen en op een achtergrond plakken die de betekenis van hun naam symboliseerde. De kinderen wisten geen van allen precies wat hun naam betekent, en dan is het heel erg leuk om dat op te zoeken, en te bedenken hoe je dat vormgeeft.

Daarna hoefde ik niet veel meer te doen, ze gingen los, met geweldige resultaten.

2016-06-28 17.01.59 2016-06-28 17.12.29 2016-06-28 17.24.39 2016-06-30 07.38.05

Ze zijn niet allemaal helemaal af, maar dat geeft niet. Het belangrijkste is dat ze een gave middag gehad hebben, en de kaartjes hebben ze mee gekregen, met de opdrachten die ze nog moeten achterop geschreven. In de vakantie gaan die zeker afgemaakt worden.
En ik ga meer voorbeeld kaarten maken, want ze vonden dit zo leuk, dit willen ze vaker op het programma hebben.

Groetjes
Marrigje

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *