Zou zo graag een ketting rijgen….

Op zaterdagochtend is het knutselochtend op de Stayokay Texel. Nou is alles wat ik aan kinderen animatie doe te vatten onder de noemer knutselen maar knutselen betekend in dit geval dat er geen vast programma is. Voor mij leuk, dan kan ik los met wat ik afgelopen week tegen ben gekomen al herhaal ik wel dingen tenslotte zijn er niet elke week dezelfde kinderen.

De kinderen die er deze week waren, bleven tot zaterdag. Dat is leuk dan kan ik ze vragen materiaal voor voor de knutselochtend te verzamelen. Deze week vroeg ik of ze schelpen wilde zoeken met een gaatje erin. Dat hebben ze gedaan. Voor mij had dochterlief nog een emmertje schelpen gezocht, zodat er voor iedereen schelpen waren om te rijgen.

Eerst maakte al de kinderen kralen van de kaart van Texel die in de krant staat elke week, Die heb ik in stoken gesneden zodat er mooie kralen van gemaakt konden worden. Met glitterlijm natuurlijk zodat de kralen ook nog mooi glitters.

Daarna konden de kinderen de kralen rijgen aan een touwtje en afwisselen met schelpen. Als ze wilden kon het een sleutelhanger worden, of een ketting. Het was een super leuke ochtend en de resultaten (niet onbelangrijk) waren zonder uitzondering mooi!.


Groetjes
Marrigje

Tagged , , ,

3 thoughts on “Zou zo graag een ketting rijgen….

  1. Mijn dochter heeft enorm genoten van het knutselen met jou in de Stayokay!

    En ikzelf heb leuke ideeën opgedaan voor het knutselen op school met de kleuters, dank!

    1. Vond het super gezellig met jullie. Zo leuk dat ze op me zat te wachten.

  2. Wat leuk, zeg! Vroeger zocht ik ook altijd schelpjes met gaatjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *