Zout

De eerste volledige week van het nieuwe schooljaar was weer heel anders dan we hadden bedacht. Maandagavond, toen ik thuis kwam van de workshop, zat zoonlief (13) teneergeslagen op de bank. Tijdens de voetbaltraining was zijn enkel dubbelgeklapt en ondanks koelen, deed het wel heel erg zeer.
De volgende ochtend was het niet veel beter, dus toch maar even langs de huisarts. Verstuikt, drukverband, en op krukken lopen tot het weer zonder kan.
Op zich was dat al vervelend genoeg, maar hij loopt een kantenwijk op dinsdag en vrijdag, en op het laatste moment was er geen vervanging te vinden. Wat doe je dan als moeder?? Na de kinderworkshop van dinsdagmiddag, ben ik samen met het kind de kranten gaan bezorgen.
En eigenlijk was dat heel erg leuk!! Krantenbezorgen is niet mijn ding, maar samen met mijn zoon op pad zijn is natuurlijk wel erg gezellig. Met nog een prachtige zonsondergang op de koop toe.

Gelukkig voor kwam hij gisteren uit school, geheel uitgelaten, hij kon weer op zijn voet staan!
En heeft hij zelf zijn kranten bezorgd. Hij deed er wel langer over dan anders, maar hij kon het weer zelf!

Tussen de bedrijven door heb ik wel een aantal dingen voorbereid. Omdat de Big Shot Pro voor de kinderworkshop toch op tafel stond, heb ik gelijk een paar boekjes gestanst.  Een van prachtig Stampin’Up! Design papier (daarover later meer) En 1 van aquarel papier.  Dat vind ik zo heerlijk om op te werken. Lekker kliederen met water en inkt, en dan maar afwachten wat het wordt.

Een van de bladzijden heb ik met zout bewerkt. Grof zout kristalen zijn geweldig om op het natte papier te strooien. Het zout trekt het water, en dus ook de kleurstof naar zich toe, en daardoor veranderd het uiterlijk.  Ik heb nog niet echt een idee waar het naar toe gaat, dus het boekje is nog verre van af,

 

Wel hield ik erg leuk gekleurde zoutkorrels over. Die zijn natuurlijk wel te gebruiken.

 

 

 

Daar heb ik een leuke schudkaart omheen gemaakt.

  Het varkentje heb ik ingekleurd met Paper Piecing. Daarna was ze iets te roze, en dus heb ik er vlekjes op getekent met de watercolor pencils. (basic gray) en die laten uitlopen met de blender pen.  De hoeven heb ik zwart gekleurd, en de neus een beetje Calypso coral.

De vleugeltjes heb ik ingekleurd met Wink of Stella. Ze glitteren erover. Helaas is dat slecht te vangen op een foto.

 

 

Groetjes

Marrigje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *