Quilt kaarten

799px-Pinterest_logo

Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik ben groot fan van Pinterest. Ik kan er uren kwijt zijn. Niet alleen voor stempel en papier craft (vinden jullie Craft niet ook een veel mooier woord dan knutselen? Dekt veel meer wat we doen vind ik)

Ik hou ook erg van werken met stof. Mag heel graag poppen en poppenkleertjes maken, Amigurumi haken, en daarnaast vind ik het erg leuk om te kijken wat anderen maken.

Omdat mijn moeder een geweldige quiltster is, vind ik het ook erg leuk om naar quilts te kijken. Die gewoonte is nog versterkt doordat ik de Elm Creek Quilters boeken serie aan het lezen ben.

Zo kwam ik, een tijdje terug, hexagon quilts tegen. Zo mooi om te zien. Op die serie quilts zijn deze kaartjes gebaseerd.

De eerste is een bloemenquilt. Gemaakt zoals een quilt ook gemaakt is, alleen dan met papier.

2015-04-23 22.33.43

De tweede is een vlinder. Deze kwam ik tegen als quilt, en ik was erg benieuwd of het zou werken als kaart. Wat vinden jullie? Ik vind hem zelf eigenlijk erg geslaagd.

2015-04-23 22.34.07

De laatste heb ik gemaakt met de restjes. Alleen randjes. En gewoon opgelegd. Niet te erg over nagedacht. Dat is altijd het moeilijkste. Maar ik word er steeds beter in.

2015-04-23 22.33.30

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *