Big Shot

  

Mijn meest gebruikte, meest gewaardeerde en onmisbaarste stuk gereedschap, naast stempels en inkt, is mijn BigShot.
Toen de BigShot uitkwam had ik een Cuttlebug, en heel lang heb ik gedacht dat ik wel zonder BigShot kon. Tot in Stampin’Up! Demonstrator werd, en de BigShot, MET Stampin’Up! Logo, kon kopen bij een grote bestelling. Bij een grote bestelling krijg 1 artikel voor de halve prijs, en een BigShot is nergens zo goedkoop als dan :D.
Dus kreeg ik een BigShot. Uitgepakt, en geprobeerd, ik weet nog precies hoe aangenaam verrast ik was door het gemak waarmee ik de stanzen en embossingfolders er doorheen kon draaien. Moest ik de Cuttlebug vasthouden bij het draaien, de BigShot kan ik bedienen met 1 hand op mijn rug (al doe ik dat nooit, maar dat terzijde)

Tot mijn grote verdriet en soort van irritatie begon mijn BigShot een paar weken geleden wat problemen te vertonen. De druk die nodig is om goed te stansen en te embossen was te kort. Een shim hielp een beetje maar vaak was dat niet genoeg en moet ik meerdere keren een stans door de BigShot halen voor het goed was, en dan nog met een schaartje een en ander losknippen. Het werkte wel, maar niet echt goed.

hmm, een nieuwe kopen?? Wel leuk natuurlijk, maar dat geld kan ik ook omzetten in stempels en dat is nog leuker!! (er zijn altijd sets die ik nog wil hebben) Misschien kan het Internet me helpen?? Ik op zoek, en natuurlijk kan het Internet me helpen! Er zijn meer mensen die met dit probleem kampen, vooral Stampin’Up! Demonstratrices, die BigShots worden natuurlijk ook wel heel veel gebruikt. Het probleem komt door intensief gebruik, dan neemt de druk af, en werkt het stansen en embossen niet goed meer. Na dat gevonden te hebben, vond ik ook een Tutorial om het te verhelpen! Te leuk om dat zelf te doen, en omdat ik zowel een video vond, als een foto tutorial , ben ik aan de slag gegaan.
Eerst even zoeken naar het juiste gereedschap, dat was nog even een dingetje, want het is een zootje in de garage waar het gereedschap staat, gevolg van een lange winter, dan is de garage altijd aan een opruimbeurt toe. Na wat rommelen, en zoeken (en irritatie dat het hier ook ALTIJD een troep is, waar we NU wat aan gaan doen) had ik het juiste gereedschap gevonden, en ging ik zetten. Tutorial erbij, en slopen. Best spannend, want de BigShot deed het nog met enige aanpassingen, en als ik nu ga slopen en hij doet het helemaal neit meer, dan heb ik niets meer….. Tot ik me realiseerde dat ik nog een BigShot Pro heb staan, en dat ik DUS gewoon een werkende BigShot heb, indien nodig. Dus gaan met die banaan….

Eerst de BigShot helemaal uit elkaar gehaald, dat ging makkelijker dan ik had verwacht. Er was 1 schroef die niet mee werkte, maar behalve dat was het vrij simpel om de BigShot uit elkaar te halen. Ik schrok een beetje toen ik de 4e schroef losmaakte, en  een deel van de BigShot los liet, maar ach, hij deed het toch niet goed. Dus door met schroeven, toen de hele zijkant er af viel, vroeg ik me wel af of ik hem ooit nog in elkaar zou krijgen.

 

 

 

Eerst maar eens schoonmaken, en dan kijken of iets er uitzag wat ik zou kunnen aanschroeven of repareren of iets. 
Er zat behoorlijk was stof en vuil in de BigShot. Ik denk dat dat het probleem geweest is, want verder zag het er erg goed uit. Op Internet vond ik beelden van onderdelen die stuk kunnen in de BigShot, maar die waren bij mijn BigShot gewoon heel. En daar heb ik dus verder niet aan geprutst. Ik heb ooit eens van een technicus geleerd dat het uit elkaar halen, schoonmaken en weer in elkaar zetten van een machine heel vaak de oplossing van het probleem is, en die techniek heb ik dus toegepast.

 

Alle onderdelen goed schoongemaakt, de bewegende delen geolied, en daarna de BigShot weer in elkaar geprutst.
Tot mijn grote vreugde ging dat laatste vrij soepel. Ik had er toch de pest in gehad als dat niet was gelukt.   Gelijk het handvat bewerkt met isolatie tape. Door het vele gebruik was het handvat wat versleten geraakt, nu is dat ook weer netjes. Met als groot voordeel dat mijn BigShot herkenbaar is als we op locatie meerdere BigShots gebruiken.

 

 

 

En toen kwam de test, doet ie het of doet ie het niet??  
De BigShot kwam heel goed door de test. Het draaien gaat helemaal soepel door de olie, en de druk van de machine is weer helemaal goed! Ik ben erg blij met het resultaat!

 

 

 

 

Groetjes
Marrigje

 

 

1 thought on “Big Shot

  1. Hallo ik heb de white gray big shot, nu deed die van mij het ook niet meer lekker en wat denk je door heel veel gebruik is nu mijn tandwiel afgebroken, kan jij mij helpen aan een site of wat dan ook voor nieuwe tandwielen.

    gr Irene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *