Muziekschool : Orkestjesdag

Vandaag stond in het teken van de muziekschool, Artex. Even was ik geen Stampin’Up! Demonstrator of GreenBagLady, vandaag was ik alleen maar moeder, en zelfs Hulpouder.
Mijn jongste dochter speelt dwarsfluit en vandaag hadden de muziekdocenten een Orkestjesdag georganiseerd. Dat betekende dat er een beginners orkest uit Schagen naar Texel kwam om samen met het beginnersorkest van Artex, de Notenkrakers een dag muziek te maken, en af te sluiten met een concert.
Ik had me aangemeld als vrijwilliger, en moest vanmorgen om half 10 aanwezig zijn.

Dat is best even haasten op een vrije zaterdag, maar gelukkig had ik een beetje speling en was ik wel na half 10 maar ruim voor de eerste kinderen kwamen aanwezig. Na wat uitleg over hoe de magnetron, de koffiemachine werkte en waar alles stond, ging juf Loes (dwarsfluit) samen met de kinderen het bezoekende orkest begroeten, en ging ik los met koffie thee en limonade voor kinderen en ouders.

Na de koffie en limonade voor de kinderen begon de dag met een spelletje. De kinderen kende elkaar natuurlijk nog niet, en door dit spel leerden ze elkaar een beetje kennen. Daarna werden de ouders buiten de voorspeelruimte gezet, en gingen de kinderen oefenen.
Na het opruimen van de ochtend koffie heb ik maar even alleen zitten oppassen, en gelukkig maar, want er was nog een laatkomer, die niet precies wist waar hij moest zijn.

Na enige tijd kwam Karin, de andere hulpouder ook. Daarna werd het druk. De kinderen gingen even naar buiten, en wij de lunch klaar zetten.
Tafels verschoven, tafels gedekt, koffie gezet en toen gewacht tot de kinderen terug kwamen.

Pannekoeken opgewarmd en uitgedeeld, en ook al waren er veel pannekoeken, er gingen er veel op! Er waren kinderen die er 6 aten! Tot mijn grote verbazing. Karin en ik gingen rond met pannekoeken, drinken, en toen iedereen genoeg had, hebben we zelf    

ook een pannekoek gegeten (lekker!)

Na de lunch gingen de kinderen eerst spelletjes doen in de Balletruimte, en hebben wij de tafels weer opgeruimd en terug geschoven, en een afwas gedaan.

Toen alles klaar gezet voor de pauze waarbij de ouders binnenkwamen voor het optreden. Daarna kwam het leukste onderdeel van de dag, voor ons, we konden even spieken bij de kinderen. Die deden Stoelendans maar dan met hoepels, sommige kinderen waren echt bloedfanatiek, en voor mij was het super leuk om te zien. Mijn eigen C was vrij snel af, en gaf daar helemaal niets om, anderen stonden ineens met twee kinderen tegelijk in een hoepel, en dan ontstond er een hele discussie over wie er nu dan wel af was.

Toen de ouders begonnen binnen te komen, zijn Karin en ik koffie en thee gaan schenken, en hebben we kinderen voorzien van limonade, en natuurlijk was er voor iedereen wat lekkers bij.
Toen het optreden, echt super leuk! Was is muziek maken toch leuk, en wat geeft het spelen in een orkest toch een connectie met elkaar.

En toen, toen was de dag weer om. Nog even opruimen met zijn allen, en met zijn allen ging het ook super snel! Karin en ik deden de laatste afwas, en het laatste lapje over de tafels, en iedereen ging weer naar huis.
Het was echt een super dag, en ik verheug me nu al op de volgende orkestjesdag. Ik hoop echt dat ze er nog 1 organiseren als C nog deel uit maakt van de Notenkrakers. Of hebben ze ook zulke dagen voor Fortissimo???
Groetjes
Marrigje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *