Foto’s uitzoeken

Met de komst van de mobiele telefoon met camera worden er meer foto’s gemaakt dan ooit. Meeste foto’s blijven voor altijd digitaal, en verdwijnen dan uiteindelijk.

Ik heb een tijdje geleden al een stuk geschreven over FreePrints. Voor mij is dat een keer per maand een moment om mijn foto’s uit te zoeken en van de digitale wereld naar de echte wereld te halen. Dat is best een klusje want ik maak dagelijks foto’s. Nou ja, niet helemaal dagelijks, soms gaat er zomaar een dag voorbij, of zelfs een belangrijk moment waar ik geen foto van heb.
Soms kies ik er bewust voor om de camera achterwege te laten omdat het moment zelf voor mij belangrijker is dan de foto achteraf. Maar over het geheel genomen maak ik elke dag foto’s en van alle belangrijke momenten.

Er zijn elke maand dus een heleboel foto’s om uit te kiezen. Aan het eind van de maand begin ik met alle foto’s die ik die maand gemaakt heb, in een aparte map op mijn computer te zetten.
Kan natuurlijk ook in een foto app op mijn telefoon, ik vind het gewoon makkelijker werken op mijn computer.
De map geef ik dan de naam van de maand en het jaartal.

En dan ga ik selecteren. Ik begin met het bekijken van alle foto’s. De echt mislukte, of zelf per ongeluk gemaakte foto’s gooi ik weg. Ook echt weg. Op een apple kun je foto’s wel weggooien uit de map, maar dan staan ze nog steeds in de verzamelmap. Deze foto’s gooi ik echt weg.

De belangrijke momenten van de afgelopen maand moeten natuurlijk vertegenwoordigt zijn in de uiteindelijke selectie. Verjaardagen, feesten, diploma uitreikingen, al die dingen blijven, en dan kies ik de beste foto uit.

Tenslotte de rest van de foto’s. Bloemen of lichtvallen die ik heb gefotografeerd, of die ene prachtige regenboog. De mooiste foto’s daarvan halen de selectie.
De foto van mijn dochter op de bank die een boek zit te lezen, of een van de dieren die iets grappigs doen ook.

Bij FreePrints krijg je er 45 per maand gratis. Helemaal gratis is me nog nooit gelukt, ik heb altijd meer foto’s dan 45. Ik probeer er wel altijd zo dicht mogelijk bij te blijven. Dat helpt om een goede selectie te maken.

Ik herinner me nog van vroeger hoe fijn het was als je een rolletje had weggebracht en dan ging je de foto’s ophalen, Altijd spannend of de foto’s gelukt waren. Dat zelfde gevoel heb ik als ik een pakje van FreePrints binnen krijg. Ook al kun je op de laptop en op je telefoon heel goed zien of een foto gelukt is. Het gevoel is hetzelfde gebleven.
Door dit systeem ben ik al begonnen met Memory Keeping, zelfs als ik niet echt tijd heb om de foto’s te verwerken tot een album.

Groetjes
Marrigje

ps, ik weet dat ik FreePrints erg promoot, Ik krijg hier geen geld voor of wat voor voordeel dan ook. Ik ben oprecht erg enthousiast over dit product.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *