Foto’s

Ik maak graag en vaak kaarten en ATC’s. Het is voor mij een heel goede manier om nieuwe materialen en nieuwe technieken te leren. Het is super leuk om te doen, en een klein project dat snel af is vind ik ook heel fijn om te doen.

Mijn grote passie ligt er niet. Die ligt bij Memory Keeping waar ik nog steeds een mooi Nederlands woord voor zoek, mocht je een idee hebben, dan hoor ik het heel graag. Memory Keeping zou je kunnen vertalen met Herinneringen Vastleggen. Die leg ik vast door foto’s te maken en die dan in een album te verwerken tot iets waar ik graag naar kijk. Die weergeven wat de herinnering aan dat moment is.
Niet alleen inplakken dus, maar ook het hoe en waarom van die foto vastleggen.

Niet verwonderlijk dus dat mijn grootste inspiratiebron foto’s zijn. Ik maak een foto van mijn bijna Puberdochter, gewoon omdat ze bijna veranderd van meisje, naar jonge vrouw. Die foto verwerk ik dan voor mezelf tot een mooie pagina die het verhaal verteld, zonder woorden. Maar om het te compleet te maken, schrijf ik er wel bij waarom ik die foto nou juist gebruik voor Memory Keeping.

Ik heb altijd wat moeite om mijn layouts te delen via het internet. Ik vind het nogal privé. Iemand suggereerde me om dat stockfoto’s te gebruiken voor het delen op Internet. Op zich een heel goed idee, alleen voor mij werkt het niet. De foto inspireert me tot het maken van een bepaalde pagina. Tot het gebruiken van die ene techniek of die ene stempels. Eigenlijk is het zo dat het gevoel dat ik krijg bij een foto me inspireert tot het maken van juist die layout.

Groetjes
Marrigje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *