Het weekeinde

Wat een druk weekeinde heb ik gehad, het eerste echt drukke weekeinde sinds het begin van de pandemie.

Om te beginnen was er de samenspeeldag van Artex. De muziek-en dansschool op Texel. Dat had de docent van de orkesten geregeld en in de hulpmoeder-app gevraagd of er ook hulpmoeders waren voor die dag.

Natuurlijk veel te leuk om weer een dagje in de muziekschool rond te hangen na 2 jaar als ouder buiten de deur te moeten wachten (met uitzondering van Vliers natuurlijk)

Dus reed ik zaterdagmorgen naar de boot van half 9 om daar de docent van de boot te halen, en samen naar de muziekschool te gaan. Daar aangekomen moesten er wat lokalen in orde gemaakt worden voor de verschillende groepjes die zouden inoefenen. En toen bleek er een miscommunicatie te zijn geweest over de soep, en moest ik ff snel naar de AH voor pakken soep. Maar eerst koffie πŸ˜€

Bij terugkomst bleek de bus met de kinderen en begeleiders van de overkant al gearriveerd te zijn, en ben ik maar begonnen met de soep te warmen en de broodjes te smeren.
Ik was gewaarschuwd dat het plaatje in de muziekschool erg langzaam warm werd dus voor een grote pan soep konden we maar beter gelijk beginnen.
Nu is mijn smaak en reuk nog niet helemaal terug sinds Corona dus echt goed ruik ik niet de geuren om me heen, maar de knoflooksoep die Juf Loes had meegenomen en ook stond te warmen in de keuken rook heel erg lekker. Echt geen straf om in die keuken een paar uur broodjes te smeren en dingen klaar te zetten voor de lunch. Gelukkig had ik wel hulp en ging het heel gemoedelijk allemaal.


De lunch was super gezellig, een hele muziekschool vol kinderen die allemaal maar een doel hebben en dat is een goede uitvoering neer te zetten geeft een super fijne sfeer.

Na de lunch gingen de orkesten eerst samenspelen in de voorspeelruimte en daarna kregen ze een workshop Bodypercussie. Dat was echt super leuk om mee te maken, al heb ik alleen foto’s gemaakt en niet meegedaan. Alle spullen van de lunch moesten ook opgeruimd worden want om half drie was de grote finale optreden. Vanwege Corona waren er verschillende deelnemers en begeleiders deze keer niet aanwezig en werd alles via zoom gestreamd. Super leuk natuurlijk maar het had wel wat consequenties voor de presentatie.

Na het concert werden de instrumenten ingepakt in de bus, en vertrok het gezelschap voor een flashmob Body percussie op de groene plaats. Helaas was het stil in Den Burg, maar gelukkig zat het terras van Raaks wel vol, en genoten de gasten van het korte optreden waarna er bij de Parkstraat patat werd gehaald.
Gezellige en volle dag. Ben blij dat ik weer hulpouder kon zijn en dan is het volgende uitje in zicht in het weekeinde van 21 mei. Kan me er nu al op verheugen daar weer hulpouder te zijn.

Thuisgekomen heb ik eerst even bank gehangen en gegeten, daarna moest ik alles nog klaar zetten, want we vertrokken op zondagochtend met de eerste boot (die dan gelukkig pas om 7 uur vertrekt) naar den Helder voor een dagje ArtSpecially.
Alhoewel ik pas om half 12 in bed lag, ging de wekker onbarmhartig om 5.30. Ik sprong uit bed, maakte iedereen inclusief honden wakker, en begon aan de ochtendroutine.
Als je voor 6 uur morgens op zondagmorgen de honden uitlaat verwacht ik geen drukte op straat. maar niets was minder waar, het was heel druk op straat inclusief andere mensen die hun hond uit lieten. Was een beetje rare ervaring.

Auto gevuld en daar gingen we om 6.30 op weg naar de boot. Het was prachtig weer onderweg, en de rit verliep zo voorspoedig dat we nog even koffie gingen drinken moet niet veel te vroeg aanwezig te zijn. Natuurlijk moesten we nog even in de rij wachten tot we naar binnen konden en eenmaal binnen nog een half uur voor het echt begon. Dat is niet erg, dan kun je tussen de afzetlinten door alvast een. beetje bekijken waar je heen wilt en welke stand de eerste is waar je wilt beginnen.

Om 10 uur ging het los. Zo moeilijk om dat te vangen in woorden. Het enthousiastme van iedereen voor inkt, stempels en verf, de inspiratie die over je wordt uitgestrooid in de vorm van voorbeelden, enthousiaste mensen, demonstraties en kleine workshops die je overal kunt doen.

Heerlijk begekletst met mensen die ik ook maar een paar keer per jaar zie. Natuurlijk willen jullie weten wat ik gekocht heb, nou een lamp, een glazen snijmat, een paar Art Journals, en wat metalen sluitingen voor boekbinden en doosjes. En dit bouwpakket, het is nog lang niet af, maar deze zomer is het te bezichtigen op de Zomermarkt in Den Burg.

Dochterlief die nu 13 is en inmiddels voor de 12e keer naar de ArtSpecially ging (alleen toen ze 2 was is ze niet meegeweest. Daarna altijd en doet ze ook altijd hier en daar een workshop) Was dit jaar met een vriendin en bewoog zich geheel zelfstandig over de ArtSpecially. Ze deed een workshop, ze ruilde ATC kaartjes (okay het waren wel mijn ATC kaartjes ) En kletste met veel mensen want heel veel kennen haar ook, en vinden het ook leuk om haar te zien opgroeien.

Om een uur of 3 waren we allemaal klaar en gingen we weer naar huis. Vanwege het mooie weer reden we via de afsluitdijk terug. Qua tijd maakte dat niet uit, en het is leuker rijden. Onderweg zaten de meiden achterin de te kleuren met de nieuwe potloden, keken Margriet en ik nog eens door onze aankopen en foto’s en zaten ons alvast te verheugen op volgend jaar.

Volgend jaar, dan gaan we zeker met een busje, en dan kunnen er dus nog een paar mensen mee. Ook hier heb ik nu al weer zin in.

Groetjes
Marrigje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *