Homeschooling

Rare dag vandaag. Kinderen (één eindexamen-kandidaat en één in groep 8) moesten thuis naar school vanaf vandaag. Eerdere dagen hadden ze wat huiswerk gekregen (en gedaan) maar vandaag moest er ingelogd worden. Beide scholen hadden problemen, ik denk dat de servers niet gemaakt zijn op zoveel externe gebruikers. In ieder geval ging het bijzonder moeizaam allemaal. Gelukkig kon zoonlief uiteindelijk wel inloggen, en heeft hij gewoon zijn lessen kunnen doen. Met de klas doen ze een uitdaging om in deze 3 weken de afstand tussen Texel en Wuhan bewogen te hebben, dus wilde hij best nog wel een lange wandeling maken met de hond. Hond blij, kind blij.

Dochterlief had het een beetje moeilijker. Inloggen lukte van geen kant. Volgens de gegevens die wij hadden lag het niet aan onze kant van de lijn. Na het een paar keer geprobeerd te hebben hebben we het opgegeven. Ze heeft ook nog huiswerk van de Plusklas waar ze aan kon werken, er kwam huiswerk van de muziekschool en van de toneellessen. Ze kan ff vooruit. Morgen gaan we weer proberen in te loggen, en zien of ze het werk dan kan maken. 

Herinnert iemand zich de televisieserie ‘Flying Doctors’ nog? Ik mocht er super graag naar kijken en de kinderen in de afgelegen gebieden kregen dan thuis onderwijs door middel van een ‘bakkie’. Dat speelt maar steeds door mijn hoofd vandaag. Zelf maak ik van de gelegenheid gebruik om souvenir te maken voor de zomermarkten. Daar kom ik in het dagelijks leven te weinig aan toe, en dus vul ik mijn dagen met handwerk.  O ja, en de was, die moet ook gevouwen. En ondanks dat ik daar lang mee bezig ben geweest vandaag vergeet ik dat liever weer, zoals ik de was ook graag vergeet waardoor ik er weer een paar uur mee bezig ben geweest vandaag. Een onverbreekbare vicieuze cirkel .

Het Europese magazijn van Stampin’Up! staat in Duitsland. Ik wil graag deze week nog een bestelling doen. Als de grenzen echt dicht gaan kan dat moeilijk worden. Ik verwacht het niet direct maar ik hou er rekening mee. Heb je nog iets nodig, lijm, basis papier, of toch nog iets van de Sale-A-Bration, geef het dan voor vrijdag aan me door via mail of WhatsApp.

Voor vandaag een tutorial om met je kinderen te maken. In het kader van het WC rol hamsteren denk ik dat iedereen wel een leeg wc rolletje in huis heeft. Laat dat nou één van mijn basis-materialen zijn van heel veel Kinderknutsels.

We beginnen met een ouwe getrouwe. Veel plezier er mee!

Groeten,
Marrigje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *