Nijn

Niet echt een Stampin Up of creatief bericht dit. Maar ik heb heel erg behoefte dit te bloggen.

2014-08-16 18.04.49

Ruim een jaar geleden kochten we een Vlaamse Reus. Nijntje. Een prachtige witte vroedster, die bij de fokker niet geschikt bleek om mee te fokken maar nog wel een leuk ander leven verdiende.

Ik weet nog dat ik niet helemaal enthousiast was voor NOG een huisdier erbij. Maar Nijn kwam, zag en overwon. Wat een leuk konijn was Nijn. Vrolijk, grappig, en vooral GROOT.

2014-08-19 17.52.05

2014-08-19 17.52.23

2014-08-19 17.55.30

Door de ligging van ons huis woonde Nijn binnen. Zodra het een beetje mooi weer was ging ze naar buiten waar ze de hele tuin tot haar beschikking had. We hielden haar goed in de gaten maar gingen er niet bij zitten, dat hoefde niet. Nijn liep niet weg, lag op haar plekje, hupte wat rond en was rondom gelukkig buiten.

IMG-20150921-WA0005

Tot zaterdag. Hoe en wat er precies gebeurt is weten we niet. Een mevr kwam vertellen dat haar hond Nijn gebeten had.  Het verhaal klopte niet met hoe we Nijn kennen maar omdat de verwondingen leken mee te vallen, hebben we het verder gelaten.
Nijn werd echter ziek, heel ziek. Ons vreetgrage konijn, die het eten uit je handen sloeg als je haar voer gaf, zo graag wilde ze het hebben, at niet meer, dronk niet meer, en lag apatisch in haar hok. Gisterenmiddag leek het beter te gaan, ze was ff buiten en leek dat prettig te vinden. Maar binnen bleek ze toch ziek, beter dan voor ze naar buiten ging maar niet zichzelf.

Vanmorgen was ze ziek, haar hoofd in een rare draai, en besloten we naar de dierenarts te gaan. Dat heeft ze niet meer gehaald. Voor we daar heen mochten, overleed ze.

Ik ben er verdrietig van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *