Opruimen

Afgelopen weken stonden in het teken van reorganisatie. Reorganisatie van Wad Creatief, maar ook van het huishouden en van het gezinsleven.

Vooral het laatste is nogal een opgave. Twee van de 5 kinderen zijn in September aan een studie begonnen, en daarmee het huis uit.  Dat was een hele verandering, ook in de dagelijkse routine. Het heeft echt even geduurd voor we daar weer een goede routine in hadden. Voor de Kerstvakantie waren de jongens allebei weer thuis, en nu de scholen weer begonnen zijn, merk ik dat we er in zijn geslaagd weer een goede routine op te bouwen. De overgang van een vol huis, naar een leger huis gaat heel wat soepeler dan na de zomervakantie.

Daarnaast bleek een van mijn zonen ‘knetter allergisch’ voor huisstofmijt. Eindelijk een verklaring voor zijn hoestbuien, bloedneuzen en oververmoeidheid. Behalve medicijnen vraagt het ook de nodige reorganisatie. Om te beginnen het stofnest van een boekenkast in de gang aangepakt. Niet alleen trekt een boekenkast sowieso veel stof aan. Deze boekenkast stond ook nog eens tegenover een deur waardoor het stof ook leuk rond geblazen werd.

We heben bij Ikea 4 mooie boekenkasten met deurtjes ervoor aangeschaft, en die moesten weer ingericht worden. Boeken nemen meer ruimte in als ze in dozen zitten, dan als ze in de kast staan. Het waren heel erg veel dozen, waardoor ik dacht dat het nooit meer in de kast zou kunnen. Maar nu de kasten staan, en zijn ingericht, heb ik nog ruimte over. Heerlijk, nu heb ik ook een beetje ruimte, op de greep, voor voorraad.

De laatste klapper was, dat zoonlief uit zijn kamer moest verhuizen, en nu tijdelijk in een gemeubileerde kamer zit. Dat wil zeggen dat we op 2 januari zijn meubels uit Utrecht moesten halen. Dus staat de garage vol met meubels (letterlijk vol) en hebben we 2 banken in de huiskamer staan. En let wel, 2 grote hoekbanken. Ik moet zeggen, het staat wonderwel leuk, en werkt ook nog.

Omdat een van mijn goede voornemens is : creeer elke dag iets, heb ik tussendoor ook nog met stempels en inkt gespeelt.

Op een avond, toen het al laat was, heb ik deze gemaakt:

In mijn schoen kreeg ik deze laparello, van prachtig papier. Heel erg geschikt om op te werken met inkt. Ik ben gewoon los gegaan met de stempelset Lift me up. Een van mijn favoriete sets uit de voorjaars catalogus. De achtergrond is gesponst met gestempelde wolkjes.

Maandagavond hadden we workshop. En daar maakten we deze kaart :

Voor deze kaart gebruikte ik de stempelset die we kregen tijdens de Stampin’Up! dag in de Westergeest Fabriek in Amsterdam. Bloemen,dus daar word ik sowieso blij van. ‘Special Reason’ heet de set. De achtergrond is gestempeld.

Er op is een kaartje met de bij passen de framelit set. Deze set heeft iets nieuws. De grote bloem is gestansed. de losse blaadjes stanst hij huit maar de bloem zelf niet. Zoals je ziet met de Calypso Coral kun je wel een bloem uitstansen. Daarvoor heb je dan 2 stansen nodig.

groetjes
Marrigje

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *