Stoepje pluzen

Ik ben geen groot tuinierde. Mijn tuin is op dit moment niet goed aangelegd, En door de verbouwing ligt het project Tuin ook weer helemaal stil.
Op mijn terras staat een grote blauwe doos, waardoor dat opruimen echt onbegonnen werk is. We zijn momenteel heel erg bezig om het in huis op orde te krijgen zodat de grote blauwe doos weer weg is voor het Wad Creatief Jaarfeest op 28 Mei De tuin is daarbij niet het eerste op het programma.

Dit wil niet zeggen dat ik niet van tuinieren hou, dat ik het niet lekker vind om met mijn handen in de aarde te werken of het niet heel fijn vind als de tuin er netjes uit ziet.
Daarom heb ik me opgegeven voor de TuinClub van de Hondenclub. Klinkt gek als ik het zo neerzet. Ik zal een toelichting geven.

De HondenClubTexel (HCT) heeft een eigen hondenveldje achter het zwembad. Het veld dat elk jaar verhuurd wordt aan Young Forever om Bouwdorp te organiseren.
Het grasveld waar we trainen wordt onderhouden door de gemeente, dat wil zeggen het gras wordt gemaaid, het veld wordt ook door de gemeente geverticuteerd zodat het water weg kan, en de bomen worden desgewenst gesnoeid, al doen we dat zelf ook als het zo uit komt.
Op het veld staat een clubhuis, met een terras ervoor, een grasveldje er naast en een pad het terrein op. Dat deel van het terrein moeten we zelf onderhouden. Daarvoor is er een tuinclub opgericht die elke 6 weken in het seizoen en in de winter een paar keer om het pad schoon te houden bij elkaar komt en dan tuinwerk verricht

Vanwege Corona en ziekte van verschillende leden was vandaag de eerste bijeenkomst. Uiteindelijk waren we maar met ons tweeën maar dat mocht de pret niet drukken. Het terras is weer schoon, de bladeren zijn overal weer weggeveegd, en het pad is weer schoon.
Het was fijn om te doen, en over 6 weken doe ik het graag weer. Ondertussen kan ik niet wachten tot mijn eigen tuin eindelijk af is, en ik ook mijn eigen tuin kan gaan onderhouden.

Groetjes
Marrigje

Tagged , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *