Tijdschriften

Op Pinterest lees ik een artikel: 12 dingen die je gelijk moet weggooien uit je knutselkamer.
Die titel triggert me natuurlijk, een van de leukste dingen is het opruimen van mijn atelier.

De eerste dingen waren logisch, lege pennen en stiften, lege lijm tubes, papier resten die je nooit gebruikt, en, een heel goede tip, kijk je papier voorraad na, en doe alles wat niet meer je stijl is, gewoon weg. Ook gereedschap dat je dubbel hebt kan weg, al wil ik daar de discussie nog wel over aan gaan.Maar toen kwam het punt, tijdschriften, craft magazines, om precies te zijn. De schrijfster van het artikel zegt, als ik iets zie dat ik heel leuk vind, dan pin ik dat, en het tijdschrift kan dan weer door naar een ander.

Ik zie dat toch anders. Om te beginnen heb ik een papieren bedrijf, en daaruit kun je afleiden dat ik erg van papier houd. Meer van papier dan van digitaal. Hoewel ik, natuurlijk, ook veel op Pinterest zit, raak ik meer geïnspireerd door een tijdschrift of boek. Dan kan ik het idee beter verwerken en omzetten naar wat ik er zelf van kan maken. En tijdschriften zijn een oude liefde van me, als klein meisje van 10 zat ik al op mijn knieën in de winkel om de hoek om de nieuwe tijdschriften te bekijken. Als puber ging veel van mijn zakgeld naar de tijdschriften. Toen al hield ik ervan. en ook toen al bewaarde ik sommige nummers of artikelen.

Als Stampin’ up! Demonstrator geef ik workshops en ook scrapbook workshops. Ik heb mijn eigen persoonlijke stijl, en die draag ik uit. Als service naar mijn klanten ben ik een jaar geleden begonnen met het opzetten van een Scrapbook Bibliotheek. Omdat er niet veel scrapbook tijdschriften zijn in de wereld, speur ik Marktplaats en Ebay af naar speciale boeken en tijdschriften. Zodat het atelier Wad Creatief vol staat met inspiratie, en meer dan alleen mijn eigen persoonlijke stijl.

Een paar jaar geleden trouwde mijn zoon. Ik zou voor hem een album maken van de foto’s. Ervaring met trouwalbum had ik niet. Dagen heb ik gespeurd naar inspiratie van trouwalbum. Waar denk je, aan, wat moet er echt in staan, wat voor stijlen kun je bedenken. Al heb ik het boek uiteindelijk gemaakt in mijn eigen persoonlijke stijl, de inspiratie had ik in mijn hoofd en heeft zeker wel meegeholpen er een mooi album van te maken.

De scrapbook bibliotheek van Wad Creatief heeft dat doel, de deelnemers aan de cropavonden, of wie er ook maar inspiratie zoekt voor scrapbook of kaarten, kan onder het genot van een kopje koffie/thee geïnspireerd worden door de tijdschriften en boeken uit de bibliotheek, en als je samen zoekt kom je helemaal snel tot ideeën voor je eigen album. Dus nee de tijdschriften en boeken gaan er hier niet uit. Met mijn verzameling, maak ik anderen ook blij.

Groetjes
Marrigje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *