Uitdaging

Ik ga de uitdaging aan. Mijn business coach Suzanne Boers daagt haar volgers uit om meer content te creëren. 3x per week iets. Ik hou van uitdagingen (niet van wedstrijden, wel van uitdagingen) en ga graag de uitdaging aan. Meer content creëren.
Liefst zou ik je nu vertellen over de geweldige nieuwe Daily die ik bedacht heb, waar ik heel veel zin in had om die aan iedereen te showen maar dat moet even wachten.

Vader en moeder 1997 tijdens de Pieterpad wandeling

Eind Januari is mijn moeder overleden. Ik wist niet dat het kon maar je kunt plotseling overlijden als je 92 bent. Ik dacht ook dat ik haar in mijn dagelijks leven minder zou missen. twee van mijn siblings deden de dagelijkse zorg, gingen elke dag langs enzo. Dus in het dagelijks leven zou ik niet zo merken dat mijn moeder er niet meer was, maar dat valt even tegen. Even langs het Schuttehof lopen, waar ze woonde, met de honden en dan naar haar zwaaien gaat niet meer, Haar ophalen voor een concert gaat niet meer, een kaartje sturen hoeft ook niet meer.

Kort gezegd het overlijden van mijn moeder haalde mijn leven overhoop en het kostte me echt een paar maanden om weer op de rails te komen.

Aan het opruimen in het ouderlijk huis

Ik vertel dit omdat ik eigenlijk wil vertellen waar ik momenteel mee bezig ben. Ik ben aan het herinrichten, en het atelier aan het opruimen, grondig aan het opruimen. Zo erg aan het opruimen dat ik binnenkort een verkoop pagina wil starten onder de naam Atelier opruiming ofzoiets. Daarover later meer (als ik dan toch meer content moet creëren, maak ik daar gewoon ook een blogje van)

Alles (kasten en magazijn inhoud, staat in de westwing

Samen met mijn sibblings, nou ja, met 3 van mijn sibblings zijn we het grote huis waarin we zijn opgegroeid aan het opruimen en uitzoeken. Wat wil je hebben.
Zoals jullie weten heb ik een voorliefde voor ladekasten, en mijn vader had ook een voorliefde voor vakjes en ladekasten. En dingen georganiseerd opruimen omdat hij (net als ik) een chaotisch hoofd had.
In de gang stond sinds 1984 een oude kast, de kast hebben ze in 1964 meeverhuist uit Leiden en heeft op allerlei plekken in huis gestaan maar stond dus sinds 1984 in de gang. Bijna over het hoofd gezien maar bij de laatste opruimsessie heb ik gevraagd of ik die kast mocht meenemen. En dat mocht. Eerder dacht ik, dat kan niet, die past niet maar ik had een plan en zonder meten (beetje dom van me, maar ik weet inmiddels dat ik echt een timmermansoog heb, dus ik wist dat het zou passen) heb ik de kast meegenomen.
Die hebben we in de westwing neergezet en toen begon de ellende.
In de westwing heb ik een super klein kamertje wat ik mijn kantoor noem en wat eigenlijk soort van magazijn is, daar ligt vanalles wat nodig is voor mijn creatieve bedrijf van work in Progress tot Stampin’Up! catalogi, bestellingen die nog opgehaald moeten worden en de dozen met sponsjes die ik gebruik voor kleuren.
Ik had alles in enveloppe dozen zitten, en dat wilde ik uitzoeken en netjes in de kast opruimen.

Uitzoeken, uitzoeken, uitzoeken

Dus magazijn leeg, en de kast erin, en toen uitzoeken, uitzoeken tot ik een ons woog. En donderdagavond is er een cropavond en dan MOET de westwing opgeruimd en de tafel werkbaar zijn.

Het magazijn, bijna leeg

In enveloppe dozen kun je dingen gewoon stoppen zonder dat ze echt gesorteerd en uitgezocht zijn een ruim thema zoals bijv Texel is genoeg. Nu de vakjes kleiner zijn, of iig minder diep, is het beter uitzoeken. Bovendien was die ruimt ook een soort van rommelhok geworden, zet maar neer, dan komt het later wel. En wat ook niet helpt is de kat die er woont en erg veel lol beleefd aan het omgooien van alles wat ze tegen komt.

Maar na een week van uitzoeken, weggooien, opruimen herplaatsen, nog meer uitzoeken en nog meer weggooien kan ik zeggen, het is gelukt, het is opgeruimd, alles heeft een nieuwe plek gevonden of is afgevoerd, wat nog uitgezocht moet, staat niet meer in de Westwing, en de spullen die naar Struun TX gaan (de nieuwe kringloop winkel op Texel die binnenkort open gaat) staan klaar in dozen.

De prachtige kast uit Leiden.
En de archief kast, deze la bevat nog spullen van mijn vader, die laat ik er ook mooi inzitten

En ik ben super blij dat deze kasten bij mij staan.

Groetjes
Marrigje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *