Gordijn, of vliegen

Het is zomer, heerlijk, de tuindeuren kunnen weer open, de ramen open heerlijk. Zeker als het , zoals vandaag, niet zo verschrikkelijk warm is.

Het enige vervelende daarvan is dat er vliegen naar binnen kunnen. Dus geheel tegen mijn gevoel in, dacht ik er moet een vliegengordijn komen. Ik ging op zoek, en degene die ik leuk vond, waren en te laag (wij hebben vrij hoge deuren) of vond ik ze te duur.
Er zijn nogal wat eisen aan een gordijn hier. De honden moeten er makkelijk doorheen kunnen, het moet vrij lang zijn en ook stevig genoeg om tegen huisdieren en pubers kunnen.

Maar Marrigje zou Marrigje niet zijn, als ze niet dacht, Nou dan maak ik er toch gewoon zelf een, of eigenlijk drie. Want dan moeten er vliegen gordijnen voor alle deuren naar buiten.

Dus in de kast gedoken, en fel gekleurde stoffen uitgezocht. Allemaal restjes van van alles. Dat betekende dat ik dus een gekleurd vliegen gordijn gaat worden.
Eerst de stoffen in lange stroken gescheurd.

Die stroken aan elkaar gezet, dat was al meer werk dan ik had gedacht. Maar ik was dat weekeinde toch alleen thuis, en dan kan ik lekker door werken.

Nadat al die stroken aan elkaar zaten, werd het leuk, toen kon ik achter elkaar alle stroken dubbel stikken. tegen de tijd dat dat af was, was het wel bedtijd.

Volgende dag verder gegaan. de lange stroken in stroken van 2 meter en van 2.18 geknipt, dat gaat prima als er ondertussen een leuk programma aanstaat, want jullie kennen me, ik hou niet zo van saai, en heel veel stroken snijden op eenzelfde maat is eigenlijk erg saai werk.


Voor bevestiging had ik stukken witte stof geknipt en daar moesten de stroken aan gemaakt worden. Gelukkig was ik alleen thuis want behalve saai was dit ook nog een ingewikkeld klusje en daar moest ik echt even mijn aandacht bij houden.

Uiteindelijk was de eerste eind van de middag klaar. En gelijk opgehangen. Het effect is wat ik in mijn hoofd had. Hier en daar heb ik een glimmer er op gemonteerd. Dat gaan er nog wat meer worden, en waarschijnlijk ook nog wat spiegeltjes. Gewoon voor de gezelligheid, bovendien schijnen vliegen een hekel te hebben aan dat gespiegeld dus dat is mooi meegenomen.

En dan de hamvraag, helpt het? Ja het helpt wel, niet 100% maar dat kan ook komen omdat er ook ramen open staan waar niet altijd een hor voor zit.

En vrolijk is het wel.

Groetjes
Marrigje

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *