Dag tegen Pesten

Vandaag is de dag tegen het pesten. Het thema is dit jaar pesten op het werk, Heb je er al wat over gelezen?

Gepest worden is vreselijk weet ik uit eigen ervaring. Helaas ben ik gepest, en vaker dan op 1 plek, want ben je eenmaal slachtoffer dan is het zo moeilijk om daar vanaf te komen.
Het is een zwakke plek in het vermogen tot sociale omgang en dat blijft zo. Ik voel me nog steeds niet echt op mijn gemak in grote gezelschappen en heb bij bijeenkomsten altijd even tijd nodig om te acclimatiseren en mee te doen.
Soms vinden mensen dat stom en vervelend, en dat is dan jammer.

Soms loop ik gewoon weg omdat ik me ergens niet bij voel horen.

Dat is de invloed van het pesten in het verleden. Dat gaat nooit helemaal weg.

Toen de Selfie dan ook in kwam heb ik me er lang verre van gehouden, ik hoefde niet zo nodig op de foto. Er was me zo vaak verteld dat ik het aanzien niet waard ben, en dat de spiegel springt als ik er in kijk, dat dat een basis waarheid was geworden.

Maar de kinderen maken selfie, en willen ook selfies waar moeder op staat, dus van lieverlee raakte ik er aan gewend.
Toen ik in 2020 elke maand een selfie maakte voor de nieuwsbrief zag ik hoe ik veranderde. En ging ik me steeds beter voelen over mezelf.

Dat was het begin van de selfieclub. Een club waar je elke week een selfie maakt en die verwerkt in een selfie album. Dat maakt het verschil, daardoor ga je je beter voelen in jezelf, zie je de goede dingen van jezelf, en heb je ook nog eens een geweldig verslag van je jaar aan het eind van het jaar, waar je ook nog eens graag in terug kijkt.


Wil je meer weten over de selfieclub? stuur me een mail, ik vertel je er graag meer over!

Groetjes
Marrigje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *