10 voordelen van de Selfie Club

1 Een mooi jaaroverzicht

Dat is natuurlijk het eerste wat je overhoudt als je meedoet aan de SelfieClub. Een prachtig document van het afgelopen jaar.  

2 Ontspanning

Het maken van de week pagina voor de selfieclub is ontspanning, elke week maak je even tijd voor jezelf, even een moment waarop je terug kijkt naar wat het belangrijkste was deze week, en dat leg je vast.
Het maken van een pagina zelf is een moment van ontspanning. Door de pagina te maken is het ook uit je hoofd, en begin je fris en fruitig weer aan de volgende week. 

3 Meer bewust geleefd.

Door elke week even door de foto’s te gaan, en het belangrijkste moment van het jaar vast te leggen op papier, gaat de tijd niet als los zand door je vingers. Door terug te kijken in het album sta je bewuster in de tijd.

4 Leuker om naar te kijken.

Zoveel mensen staan niet graag op de foto. Ik hoor heel vaak mensen zeggen; Ik maak de foto wel. Ik doe het zelf ook. Toen ik begon met het maken van selfies, een paar jaar geleden, vond ik elke foto verschrikkelijk.  Door het maken van een selfie, elke week, raak je gewend aan hoe je er uit ziet, en de volgende stap is dat je je zelf leuk vind om naar te kijken. Je gaat jezelf zien zoals de mensen om je heen je zien, en die zien de leuke jij. En daardoor ga je vanzelf jezelf ook leuk vinden. 

5 Ik heb de touwtjes in handen

De selfie club, met elke week een selfie en moment voor jezelf om de pagina in het album te maken geeft meer focus. Meer het gevoel dat je zelf bepaald welke richting het op gaat en wat er gebeurd. Heb je een goed voornemen dit jaar? Dan maakt de selfieclub  het makkelijker om dat doel te halen.

6 Overzicht 

Een jaar is lang, en dingen die in Januari gebeurd zijn lijken soms wel langer geleden tegen de tijd dat het december is. Door een selfie album te maken  en terug te kijken af en toe, weet je dat het gewoon maar 4 maanden geleden dat het gebeurt is. 

7 meer zelfvertrouwen

Door het maken van selfies, ga je je zelf leuker vinden. Je gaat minder negatief over jezelf en over je uiterlijk denken. Daardoor krijg je meer zelfvertrouwen. En door meer zelfvertrouwen ga je nog beter over jezelf en je uiterlijk denken. Meedoen met de Selfie club geeft zo een boost aan jezelf. Dat doe je echt helemaal voor jezelf.

8 Ik maak mezelf belangrijk.

Als vrouw ben je geneigd een ander voor te laten gaan, voor je eigen behoeften. Want er is altijd wel een afwas die nog gedaan moet worden een kamer die opgeruimd moet worden of iemand die jouw hulp nodig heeft. 

Daardoor zitten er in je telefoon eigenlijk helemaal niet zoveel foto’s waar je zelf ook op staat. Ja op belangrijke momenten als oud en nieuw of je verjaardag maar gewoon in het dagelijks leven vergeet je dat of maak jij de foto’s en sta je er dus niet op.
Door de selfie club. maak je jezelf in ieder geval in je selfie album de belangrijkste persoon. En het leuke is, als je bezig bent met je selfie album word je ook belangrijker , eerst alleen in het album, dan echt voor jezelf en daardoor ook voor anderen.
En eigenlijk wint iedereen daarbij, door jezelf belangrijker te maken, kun je beter voor anderen zorgen, zonder jezelf te kort te doen.

9 pauze in het drukke leven

Een uurtje in de week bezig met de selfie club. Even pas op de plaats en even in je eigen bubbel.
Dat is wat de Selfie club doet. Natuurlijk kun je dat ook doen zonder club maar door er samen aan te werken is er een extra reden om die tijd jezelf te gunnen.
En na dat uur? Dan ben je echt weer helemaal opgeladen en kun je er weer helemaal tegen aan. 

10 Zelfbeeld

Door elke week een selfie te maken en die te verwerken in een album groeit je zelfbeeld. Je krijgt een waar beeld van hoe je in elkaar zit. In ons hoofd denken we eigenlijk altijd slechter over ons zelf dan we eigenlijk zijn. Je voelt je dikker, lelijker, minderwaardiger dan je eigenlijk bent. Door elke week bewust een selfie te maken komt er een heel ander beeld naar voren., Een Beeld dat verteld dat je moeder bent, oma, werknemer, vrijwilliger, vriendin. Al die dingen ben je ook.  Dat is een meer  kloppend zelfbeeld dan wat je bedenkt. 

De selfie club helpt dat beeld naar de voorgrond te krijgen, waardoor je bedachte zelfbeeld verdwijnt.

Bonus voordeel: het is een Club

Een club betekend samen. Samen sterk, samen gezellig

De selfieclub is een pagina met forum waar je vragen kunt stellen maar ook lief en leed kunt delen. Een plek waar je gelijkgestemden vindt, nl mensen die net als jij graag aan een creatief dagboek werken en daar blij van worden. In een club vind je vrienden, je kunt elkaar kaartjes sturen maar ook gewoon alleen gezellig kletsen als je daar zin in hebt. En natuurlijk kun je er met al je vragen terecht, en omdat het een club is, is er altijd wel iemand online die een antwoord voor je heeft. 

De club is zichtbaar maar alles wat je er plaatst is alleen zichtbaar voor  leden van de club.

Groetjes
Marrigje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *