Voorbereidingen

Vanmorgen werd ik wakker, zoals eigenlijk elke nacht, zo rond 4 uur.  Mijn eerste gedachte was ‘ Stampin’Up! De Pre-order’  Die werd vannacht online gezet, en ik kon net zo goed gelijk even kijken toch?  Misschien moet ik dat even uitleggen. Als demonstrator mogen we een maand voor het ingaan van een catalogus bestellen. Dit is om voorbeelden te maken, en workshops voor te bereiden.   Op 3 mei kwam er een lijst van nieuwe spullen online, waaruit we konden bestellen. Een heel klein beetje uit al de geweldige nieuwe dingen die Stampin’Up! dit jaar in petto heeft.

Ik heb besteld vannacht, en daarna kon ik niet meer slapen. Dus maakte ik een ToDo lijstje voor vandaag, een lang lijstje. Boven aan stond dat ik mijn stempelverzameling moest uitzoeken, en reorganiseren voor het nieuwe Stampin’Up! jaar. Ik heb nog ruimte, dus ik hoef niet perse stempels weg te doen, maar reorganiseren des te meer.

Het zijn wel heel veel sets dit jaar die een nieuw plekje in de kast moeten vinden. Ik wist het al, maar ze zo op tafel zien liggen, was wel ff schrikken

2016-05-03 09.07.25

Ik bewaar mijn stempels in een grote ladenkast, en ik heb een paar laden waarin ik de stempels bewaar die nu in de catalogus staan. En een heleboel laden waarin de stempels zitten die niet meer in de catalogus staan. Bij elk begin van een nieuw Stampin’Up! jaar zoek ik de stempels uit, haal de stempels die niet meer in de catalogus staan uit de laden, en reorganiseer de heleboel.

2016-05-03 20.46.31

Jaren geleden, toen ik nog lang zoveel stempelsets niet had als nu, heb ik een map gemaakt, of eigenlijk meerdere mappen, voor elke stempellade 1. Elke stempelset die ik binnen krijg, stempel ik op een los blaadje. Dat blaadje gaat in de map waarop het nummer van de la staat. In de la staan de stempels op alfabetische volgorde, en in de map liggen de blaadjes dat ook.  Misschien een beetje over georganiseerd, maar het werkt.

Toen ik vandaag de stempels uitzocht, en de laatste sets op blaadjes stempelde, kreeg ik een idee. De mappen zijn allang niet meer voldoende. De nieuwe laden hebben niet van die mooie voorkanten, maar een kartonnetje  met in potlood het lade nummer erop geschreven. Er moest wat bedacht.

Het zou handig zijn, als de mappen in 1 map zou passen, of desnoods in een paar mappen. Dus ging ik den Burg in op zoek naar ordners met 4 ringen. Dat was nog een heel gezoek, en uiteindelijk vond ik, bij de Action, mappen, met 4 ringen. Niet grote dikke zoals ik gehoopt had, maar goed genoeg.  Helaas was het papier waarop de stempelsets al had gestempeld, ca 1,5 cm te groot om mooi in twee lagen in de map te passen, dat moest er dus vanaf gesneden. Wat een klus, en ook al moest ik mijn aandacht erbij houden, een saaie klus. En ik hou niet echt van saai.

2016-05-03 19.26.05

Halverwege vroeg ik me af, waarom bedenk ik toch altijd zulke dingen.  Ik weet dat ik blij ben als het af is, en ook handig omdat ik zo dingen weer makkelijker terug kan vinden.  En het leukste van deze actie was dat ik al mijn stempels weer door mijn handen zag gaan, en op de meeste ben ik nog steeds heel erg verliefd. Ik heb heel veel ideeen voor kaarten gekregen vandaag.

2016-05-03 20.46.43

Het eerste deel is nu klaar. Tegen de tijd dat het zover was, was het 9 uur geweest, en ben ik er mee opgehouden. Morgen ga ik het afmaken. De stempels in de juiste laden, en de inhoud van de laden terug te vinden in de mappen. Mappen ja, want het past niet allemaal in 1 map helaas.  De tapbladen ga ik versieren, hoe weet ik nog niet precies, maar wel leuk. En ook leuk om te doen.

2016-05-03 20.46.52

Dan moeten de laden moeten opgeruimd, en nagekeken, Alle stempels weer een nieuwe plek, en ruimte voor de nieuw te kopen sets. Dan ben ik helemaal klaar voor het nieuwe Stampin’Up! Jaar.

Ik heb er super veel zin in, jullie ook?

Groetjes
Marrigje

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *