Wat is Memory keeping?

Afgelopen week had ik een gesprek met iemand over Memory Keeping, en wat het voor mij is. Ik geloof niet dat ik het daar hier al eens over gehad heb. Iedereen maakt foto’s. met de komst van de Camera Phone heeft iedereen altijd een camera op zak, en worden er meer foto’s dan ooit gemaakt. En dan zitten die foto’s in je telefoon, en als je geluk hebt hangen ze ergens in de cloud.
Over een jaar heb je het met iemand over de geweldige vakantie die je op Texel gehad hebt en hoe prachtig de ene zonsondergang was.
Je hebt er een foto van gemaakt, en die wil je even laten zien> NOU vergeet dat EVEN maar. De foto is zover weggezakt in je telefoon dat het je een eeuwigheid kost om die foto te vinden en voor die tijd heb je het al opgegeven. Herkenbaar?

Dat is wat Memory Keeping is. Je hebt het met iemand over die geweldige vakantie op Texel, en die ene prachtige zonsondergang, Wacht ik zal je even de foto laten zien, en je staat op, haalt je album of doosje uit de kast en pakt de foto van de zonsondergang er zo tussen uit.

Als ik foto’s maak, wil ik graag dat die foto’s bekeken worden. Ik maak graag albums, en mini boekjes, voor mezelf en zeker ook om cadeau te geven. Maar een scrapbooker die alle foto’s bewerkt en in een album stopt ben ik niet. Toch doe ik wel aan memory keeping. Ik maak mijn herinneringen graag tastbaar. Elke maand laat ik door FreePrints de foto’s van die maand afdrukken en die gaan in een doosje, samen met alle belangrijke dingen van die maand. Dat kan een kassabon zijn, een kaartje van de bioscoop, een labeltje wat aan de mooiste jurk ook hing, of een zwemdiploma dat die maand gehaald is. Alles gaat bij elkaar, chronologisch  in een doos. En ja, daar wordt regelmatig doorheen gegaan.
Hoe leuk is het om terug te kijken, en de foto die je wilt laten zien, of waar je aan denkt zo te kunnen pakken. Dat is Memory Keeping, Dat is je herinneringen tastbaar maken. 

Zelf heb ik de afgelopen periode vooral cadeautjes gemaakt, maar ook deze Scrap on the Wall.geinspreerd door een oud scrapbook tijdschrift.

Groetjes
Marrigje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *