HOe kies je een kleur?

Dit vind ik een van de leukste dingen van het maken van een pagina, Het kiezen van de kleur.
Hoe doe ik dat nou?

Als ik een album pagina maak ga ik altijd uit van de foto/ Wat staat er op de foto en wat ik wil laten uitspringen.
Dan neem ik de foto, en leg die  op papier van de kleuren waarvan ik denk dat het zou passen.

Wat een verschil maakt de ene of de andere kleur.

Als we een cropavond hebben, in mijn atelier, laat ik dan vaak zien, en het is opvallend wat een verschil een kleur kan maken.  Kies je bijv de kleur van een trui op een foto dan zie je dat de trui het eerste is wat je ziet als je naar de foto kijkt. Als dat niet de bedoeling is, kun je beter een andere kleur kiezen. Super leuk om daar mee te spelen.   

Een tijdje terug was ik met mijn twee zussen bij onze moeder. Dat gebeurt niet zo heel vaak dat we er alle 3 tegelijk zijn, dus dat werd een foto momentje. We hadden geluk, want er kwam nog iemand binnen die de foto kon maken, dat is toch leuker dan een selfie , of in dit geval een onsie.

De foto was zo goed gelukt, en het moment zo bijzonder dat ik er gelijk een pagina van gemaakt heb. 

Van dezelfde layout heb ik er nog een paar gemaakt. Op deze manier kun je heel goed zien wat een andere kleur met een foto doet. Ze zijn alle 3 mooi, maar door het gebruik van een andere kleur, alle 3 anders. 

In dit geval heb ik de hele layout in 1 kleur gelaten. Wil of kun je dat niet? Dan kun je ene foto ook matten zodat het accent wat je wilt laten zien goed uit komt. Maar daarover later meer.

Groetjes

Marrigje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *