Winterworkshops in de Stayokay.

Zoals ik gisteren vertelde, geef ik regelmatig kinderanimatie /kinderworkshops bij Stayokay Texel.
Tijdens de kerstvakantie is dat helemaal leuk want dan heb je de extra workshops voor oud en nieuw.

Dit jaar had ik zelfs een kinder workshop op oudejaarsavond. Ja dan moet je iets doen wat daar mee te maken heeft. Eerst zou ik een kalender versieren met de kinderen maar omdat ik op 2 januari ook een workshop deed dacht ik dat dat dan handiger zou zijn. Dus bedacht ik een explosion box, met vuurwerk er in. Het ontwerpen was iets meer werk dan ik dacht. De explosion box was vrij eenvoudig, of meer die heb ik vaker gemaakt daardoor ging dat snel. Maar dan hoe laat je die ontploffen dat het een soort vuurwerk effect heeft.
Eerst dacht ik , we stansen kleine sterren die er dan uitvallen. Leuk bedacht maar daar is de Stayokay niet blij mee. Toen wilde ik van een servet een soort vuurwerk bal maken, zag er goed uit maar veel te ingewikkeld. (voor volgend jaar ga ik daar wel wat op bedenken want het idee vond ik te leuk) Uiteindelijk kwam ik uit op muizentrappertjes met sterren er op. Het bleek een succes, en er zijn heel wat veilige vuurwerk dozen gemaakt die avond.

Op 2 Januari hebben de kinderen toen morgens een kalender versierd. De cijfers van het nieuwe jaar mochten ze uitstansen met de bigshot. Natuurlijk is dat voor mij net zo gewoon als knippen of tekenen maar de meeste kinderen zijn diep onder de indruk van de bigshot. Daarom had ik behalve de cijfers ook een paar andere stansen meegenomen. De kalenders werden allemaal prachtig en ik denk dat ze een heel jaar ergens zullen hangen.

En vanmorgen tenslotte de tassen. Zijn echt weer kunstwerken geworden.

Groetjes

Marrigje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *