Green Bag Lady Texel

Elke week, op vrijdag ochtend maak ik , samen met een paar andere vrijwilligers, tassen bij Stayokay Texel. Iedereen is welkom om aan te sluiten maar in de praktijk zitten we meestal met ons drieën, super gezellig, en de tassen vliegen de deur uit, bij de Stayokay, bij de Shop en op de markt. Elke tas die wij maken, scheelt weer een plastic tas!

Vanuit dit project is een aantal jaar geleden het idee ontstaan om speciale GreenBagLady tassen te maken van oude lakens en dekbedhoezen van de Stayokay. 1 kant gekleurd van het dekbed, en 1 kant wit van het laken.De witte kant kunnen de kinderen die bij de Stayokay logeren op vrijdag ochtenden in de vakanties dan beschilderen (of eigenlijk betekenen) zodat ze hun eigen tas maken.

Die tassen maak ik meestal in mijn eigen atelier (en soms huiskamer). Omdat het morgen vrijdag is, was vandaag dus een tassen maak middag. Ondanks al mijn pogingen om op tijd te starten en de tassen van te voren te maken, is het in mijn super drukke en chaotische leven niet altijd mogelijk om dat ook te doen. Niet echt erg, want tassen maken vind ik erg leuk, en ontspannend.

De tassen zijn klaar, en morgen kunnen er weer erg mooie kunstwerken gemaakt gaan worden.

Groetjes
Marrigje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *