Zomermarkten

Eigenlijk nog onverwacht stond ik afgelopen zomer wel op de zomermarkten in Den Burg. Ik was gevraagd, en uiteindelijk heb ik ja gezegd. Niet in de laatste plaats omdat er een mooie plek voor me gereserveerd was vlak bij de muziek. Life muziek maakt van elke marktdag een feestje vind ik. Die aanbieding kon ik niet laten lopen dus hebben we, met hulp gelukkig, veel workshop pakketten gemaakt voor kinderknutsels, en heb ik mijn Texel souvenir lijn uitgebreid.

Er was een extra handicap deze zomer, in Januari heb ik een keuken gekocht, en die in mijn bedrijfsopslag geplaatst omdat de keuken niet gelijk geplaatst kon worden. Afspraak gemaakt met de aannemer, die een plan en offerte zou gaan maken, en toen ziek werd. Dat betekende concreet dat ik niet bij mijn markt spullen kon die in de opslag ACHTER de keuken stonden. De markten beginnen pas in Juli en dan zou de keuken allang geplaatst zijn, was de gedachte. Ik moest dus, in hoog tempo een nieuwe marktkraam bouwen. Eigenlijk was dat een kans, en heb ik hard gewerkt om de kraam goed te hebben.

Ik kocht draaischijven voor geluidsboxen. Het was het goedkoopste als ik er 4 kocht, dus had ik 4 draaischijven waar ik wat op kon maken. Vervolgens kocht ik wasmanden bij de Action die ik op de draaischijven plakte. Dat bleek een slecht idee. De draaischijven reageerden heel erg op de bisonkit, en sprongen uit elkaar. Op zich echt grappig om te merken maar niet erg handig natuurlijk.
Dus op een dinsdagavond heeft mijn geliefde gaatjes in het midden van de draaischijven geboord, (en in de tafel) en de schijven met een schroef in de wasmand vastgemaakt. Super cool dat hij kan maken wat ik bedenk.

Op twee andere draaischijven maakte ik etalage kastjes van oude sigarenkistjes die ik had gekregen. Niet helemaal geschikt voor wat ik er aan hing deze zomer, maar de kastjes op zich werkten goed.

Uiteindelijk was mijn display naar mijn zin, en kon ik los op de markten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *