workshops online

Sinds begin 2020 geef ik workshops online. Het was een flinke omschakeling voor mij en echt een leer proces. Inmiddels heb ik een soort van routine er in. Met de zomermarkten deze zomer, en een verbouwing lag het even stil. Nu de scholen weer begonnen zijn heb ik het weer opgepakt en zit ik nu al dagen te puzzelen wat ik de komende maanden allemaal ga doen tijdens de online workshops.

De eerste series online workshops ging zo: Ik bereidde een workshop voor, gaf aan de deelnemers door wat ze voor materialen en stempels klaar moesten leggen en dan konden we samen knutselen.

Na verloop van tijd, werd het toch steeds moeilijker voor mij om op die manier workshops te bedenken. Tijd voor een nieuw plan.
Ik sta er om bekend dat ik soms de middag voor de avond workshop ineens bedenk, dat er een gave nieuwe techniek is die voorrang heeft, dat we die gaan doen, terwijl er wat anders voorbereid ligt. Het nieuwe plan maakt dat onmogelijk. DAAR moest ik wel even heel erg goed over nadenken.

Toch ben ik daarmee in zee gegaan. Het kon niet anders, en het gaf ook rust. De workshops lagen voor een maand klaar en daarmee kwam er ruimte in mijn hoofd voor andere dingen. Poppekleertjes maken voor mijn kleinkind bijv. Of gewoon scrappen omdat ik daar zin in had, en niet omdat ik een voorbeeld nodig had. Was wel weer heel erg leuk.

Afgelopen zomer lagen de workshops online even stil. Gewoon zomervakantie, lekker markten doen en een cropavond in de week (heerlijk dat dat weer kan!) En verder geen of weinig vaste afspraken. Inmiddels zijn we half september, is het laatste kind vandaag met de vervolgopleiding begonnen en draaien de workshops op maandagavond al weer.
En ben ik bezig met de workshop pakketten samen te stellen. Ik vind het erg leuk om samen online te knutselen. Dat had ik niet gedacht van tevoren maar via een platform zoals ZOOM is het ook heel gezellig, iedereen kletst met elkaar, zoals op een gewone workshop, alleen de koffie en wat lekkers moet je zelf verzorgen.

Wil je ook meedoen? Stuur me een bericht op https://wadcreatief.nl/contact/ Dan vertel ik je precies wat je moet doen om aan een workshop pakket te komen. Ga ik nu weer verder met voorbereiden, want maandagavond = workshopavond !

Hartelijke groet

Marrigje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *