Rampen (met oplossing)

Zoals jullie weten ben ik aan het verbouwen. Nou renoveren eigenlijk, mijn woonhuis krijgt een nieuwe vloer. Een paar weken geleden heb ik alle spullen van de benedenverdieping opgeruimd in een container (met heeeel veel dank aan mijn geweldige vriendin Corinne die uit Friesland kwam om te helpen) En op maandag ochtend ging de zaag in de vloer. Ik kan je vertellen dat dat best wat is, als ze de vloer uit je huis halen.

Op dinsdag kwam er 10 kuub zand in, dat was nodig want de kruipruimte was niet overal even diep en vooral veel dieper op veel plekken dan wenselijk om een vloer op te bouwen. Dat is best een beetje gek, want van die machines die je normaal langs de weg ziet staan, reden door mijn huiskamer.

Fast forward naar gisteren. Toen werd eindelijk de vloer gelegd. Daarvoor moest er schuimbeton in, wat moest drogen, en een vloerverwarming. Gisteren was eindelijk de dag dat er weer een vloer in mijn huis zou zitten. Om een uur of half 11 kwam er een grote vrachtwagen aanrijden en om 2 uur reedt die zelfde vrachtwagen weer weg, en had ik een prachtige super gladde vloer.

24 uur laten drogen en dan was de vloer weer beloopbaar.

En toen gebeurde de ramp. Een van de honden deed de deur open en twee honden kunnen in 5 min meer ellende aanrichten dan je kunt bedenken.

Toen zag de vloer er zo uit. Buikpijn had ik er van, wat een ellende. De aannemer gebeld, rond gebeld naar WIE zou kunnen helpen. Gelukkig wilde een van de tegelzetters wel helpen, en hebben ze eind van de middag de vloer weer gladgestreken. Toen de vloer weer glad was, en we aan de koffie zaten, bekende de mannen dat ze niet hadden begrepen waar mijn paniek om was, Beetje hondenpoten in de vloer, wat is het probleem. Geloof me, ik had gezegd, dat het een ramp was, en dat er geen zandkorrel meer op zijn plek lag. Ach valt vast mee dachten ze. Achteraf moest iedereen toegeven dat dit echt een ramp was.
Maar mn Huijsman is echt de reddende engel. De vloer werd weer glad gestreken en zag er toen zo uit:

Op een paar honden pootjes na, maar dat komt op een later tijdstip goed.

Vanmorgen kwam mn Huijsman terug voor een peplaag, dat is een dunne oplossing van het materiaal van de vloer om te zorgen dat alles weer aan elkaar kwam zitten. Doordat het vrij droog was toen het gladgestreken werd, moest er nog wat aan gebeuren om te zorgen dat het een goede vloer was.
Ik ben ZOO blij dat het is opgelost. Nu een toplaag uitzoeken, gaan we voor tegels? of toch voor een PVC vloer.
Wordt vervolgd

Groetjes
Marrigje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *