Dit moet ik even kwijt…

Dit is mijn zakelijk blog. Het blog waarop ik plaats wat ik gemaakt heb, waar ik vertel over de deals van Stampin’Up!, over welke workshops ik geef, en hoe leuk het is om daar aan mee te doen.
Dit is ook de plek waar ik vaak stil val, en lange tijd niets plaats. Niet omdat ik niets maak of niets te vertellen heb, in tegendeel. In mij zit een verhaal dat er uit moet maar wat ik niet kan schrijven omdat het te groots is, te erg, ik het niet kan delen met de wereld.

Het is dit verhaal dat maakt dat ik soms weg ga uit groepen, omdat het me aanvliegt, omdat er iets onvriendelijks mijn richting in gegooid wordt, een opmerking, een sneer, niet eens zo hatelijk bedoelt maar die precies op de verkeerde plek landt waardoor ik weg moet, naar huis, mijn veilige omgeving. Die ook niet altijd veilig is, niet omdat er in dit huis mensen onvriendelijk tegen me doen maar omdat de demonen ook hier op de loer liggen.

Gelukkig heb ik een uitweg, een manier om demonen te lijf te gaan. Ik ben creatief, ik kan mooie dingen maken, ik heb een creatief brein en denk graag om een hoekje waardoor ik iets bedenk waar een ander niet opkomt. Waar ik anderen blij mee kan maken, en waar ik anderen blij mee maak.

Want er is voor mij niets fijners dan een workshop tafel vol hebben, en met anderen te knutselen. Dat brengt mij geluk. Mensen blij naar huis laten gaan, met een mooie pagina in hun fotoalbum, of een gave nieuwe techniek die ze zelf thuis kunnen doen.
Zoals de ene deelneemster die altijd zegt geen doosjes te kunnen maken, maar hele series explosion boxen heeft gemaakt na een workshop. Of de andere deelnemer die avonds even gereedschap komt lenen omdat ze een leuke techniek gezien heeft op YouTube die ze NU wil uitproberen.

En wat te denken van het Appje dat ik kreeg van een deelneemster, “ik heb even rood papier gehaald bij je, je was niet thuis maar je dochter heeft me geholpen, geld ligt op tafel.”

Dit kleine geluk, dat bij elkaar opgeteld heel veel geluk is, is voor mij de reden waarom ik Wad Creatief heb. Waarom ik workshops geef, waarom ik op kom dagen elke vrijdagochtend om tassen te maken in de Stayokay waar ik ook weer mensen blij mee maak, en alles bij elkaar hoop ik dat ik de wereld een klein beetje mooier maak.

Groetjes
Marrigje

Tagged ,

3 thoughts on “Dit moet ik even kwijt…

  1. Ik ben heel blij met je. Hvj

  2. hele grote Knuffel van mij

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *