Met vlag en wimpel

Soms gebeuren er dingen in mijn leven die direct om gescrapte foto’s vragen. Het slagen van mijn jongste zoon, waarover ik eerder al schreef, is zo’n gebeurtenis. Met zijn toestemming (want hij had de foto’s zelf al gedeeld op social media) laat ik het resultaat hier zien.
Ik deel niet erg vaak mijn scrap pagina’s, omdat ik het vaak te persoonlijk vind, en ik zelf niet op de foto sta. Vanaf vandaag gaat daar verandering in komen. Te beginnen bij een zeer geslaagd jongetje in een bijzondere tijd.

Ik ben begonnen met een vierkant af te plakken op een centimeter of twee vanaf de rand. Omdat ik toch een beetje te saai vond worden, heb ik het masker papier gescheurd, dat geeft een speelser effect. De vlag heb ik gesponst met sponge daubers. Ik heb expres daubers gebruikt omdat de kleuren dan op een regelmatige afstand kwamen en het meer een vlag zou worden.
Tja en daarna is eigenlijk alleen spelen met foto’s en materialen om te krijgen zoals ik het hebben wilde. Toen de foto’s eenmaal goed lagen, leek het me leuk om de tekst op vellum te schrijven. Ik ben gek op vellum, gebruik het eigenlijk te weinig, en ik ben het echt altijd kwijt als ik het nodig heb. Het was dus even zoeken, en daarna ook nog even zoeken naar een pen die op Vellum wil schrijven. 

Vellum zit vast met glue dots om zo min mogelijk lijm te laten zien.

De tweede pagina was wat lastiger, daar moest de vlag, de wimpel (die zoonlief van school kreeg) en de tas op. Ik heb werkelijk verzucht waarom het toch in Nederland gewoonte is om een tas aan de vlaggestok te hangen in plaats van een vierkante hoed met kwastje op te zetten.  Nu maar een masker gemaakt van een vlag, die gesneden met mijn snijplotter, en gesponst. Het masker maar goed opgeborgen, tenslotte is dit wel mijn jongste zoon, maar niet mijn jongste kind. 

Deze layout wat rustiger gehouden, zodat we goed kunnen zien waar het om draait. Het was super leuk om met het nieuwe Stampin’Up! alfabet te werken. Wat een prachtig lettertype is dit! Dat ga je nog heel veel terug zien in mijn werk. De kleur paars was over verzoek van zoonlief, en doet het goed moet ik zeggen. 

Groeten,
Marrigje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *