Oma Barnard

Mijn oma werd geboren in 1893. Wat ik als kind altijd geweldig vond, dat mijn oma van de vorige eeuw was. 

Opa en Oma hadden hun eigen kamers in het huis van mijn ouders, en de zondag brachten we altijd samen door. Na de kerkdienst  mocht ik erg graag naast mijn oma gaan zitten en dan ging ze verhalen vertellen. Dat kon ze geweldig. Helemaal niet gek dus dat ik erachter kwam dat ze tussen 1920-1940 een aantal boekjes had gepubliceerd. Een aantal bleken er bij mijn vader in de kast te staan, en natuurlijk heb ik ze toen gelezen. 

Helemaal geweldig was het toen de uitgeverij een oud manuscript vond, en wilde publiceren.  Natuurlijk was ik toen nog klein maar het was wel erg gaaf om op een dag uit school te komen en een stapel van Oma haar boeken op tafel te vinden, Het verhaal van het boekje kende ik allang, dat vertelde Oma bij een van de zondagssessies. En op mijn verzoek heeft ze dat vaker verteld. Nu kon ik het ook zelf lezen. 

Maar met meer kinderen in huis dan boekjes, heb ik niet alle boekjes die Oma geschreven heeft in de kast staan. En soms ga ik op zoek op het Internet. 

Vorige week had ik geluk!  Een van haar boeken vond ik op http://boekwinkeltjes.nl   Nog 1 en ik heb de verzameling compleet, en die wil ik echt zo graag hebben. Dat is het verhaal over mijn vader en zijn broers. Die ga ik ook nog wel eens vinden. 

Voor nu ben ik erg blij dat ik dit exemplaar ook in de kast erbij kan zetten. 

Groeten,
Marrigje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *