Spotlight Techniek

We hebben er een paar weken op moeten wachten. Afgelopen donderdag hebben we dan eindelijk de Spotlight techniek gedaan.

De spotlight techniek is een techniek waarbij je een deel van de afbeelding meer uitlicht door in te kleuren. De techniek is niet moeilijk. En leent zich uitstekend voor allerlei variaties.

De eerste kaart is een afbeelding van figuren. Ik ben super gek op deze stijl stempels. Jaren geleden had Stampin’Up! ook een serie stempels in deze stijl en ik ben lang bezig geweest om die stempelsets in mijn bezit te krijgen omdat Stampin’Up! op dat moment nog niet te koop was in Europa. Ik was dan ook heel erg blij toen die stijl weer terug kwam. De figuurtjes zijn gestempeld met memento inkt zodat ik een zwart witte afbeelding kreeg. Daarna een deel opnieuw gestempeld op een restje whisper white cardstock en ingekleurd. Een klein rondje gestanst en op de kaart gepuzzeld. Deze vader staat nu in de spotlight.

De tweede kaart is wat lastiger. Voor deze heb ik de Stamparatus gebruikt. Ik heb twee exact dezelfde afbeeldingen gemaakt met de Bijzondere Zonnebloemen. Van een van de twee heb ik met de stiched triangle dies een driehoek gestanst en die ingekleurd. Deze op de basiskaart gepuzzeld. Een beetje meer in de spotlight. Maar de zonnebloemen zijn dan ook prachtig, die verdienen het om in het spotlight te staan.

De laatste is een beetje anders om gewerkt. Als basis heb ik een stuk zwart cardstock gebruikt. De afbeelding is met zilver embossingpoeder geheatembossed. De afbeelding nog een keer stempelt op een restje whisper white. Dat gedeelte ingekleurd, en daarna stitched nested labels een vorm uitgestanst. En die op de basis kaart gepuzzeld. Je kunt bijna niet fout met deze techniek.

Groetjes
Marrigje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *