Fotograferen

Ik fotografeer mijn leven. Ik kan redelijk goed foto’s maken maar de meeste foto’s die ik maak zijn snapshots van mijn leven. En ik hou er van.

Sommige foto’s zijn naar, zoals de foto van mijn kat waar een oor van geamputeerd moest. Andere zijn alleen voor mij dierbaar, voor een ander alleen weer een foto van een kind dat een kunstje kan. Voor mij een foto van een kind dat haar angst overwint en een krap durft op te tillen.

De foto’s vertellen mijn geschiedenis. Ook die foto van de hortenstia die ik moest laten staan toen ik verhuisde. Het is mijn verhaal in foto’s en vaak in scrapbook. Maar met de hoeveelheid foto’s die ik maak, ben ik nog jaren aan het scrappen om alle foto’s in een album te krijgen. Maar de foto’s heb ik!

Een tijd geleden maakte iemand me attent op de app ‘Freeprints’ Elke maand krijg je daar 45 gratis afdrukken, enige wat je betaald zijn de verzendkosten (en die zijn normaal) Elke volgende foto betaal, maar ook dat is een leuk prijsje. Sindsdien bestel ik elke maand de beste foto’s van die maand. Of als er een evenement was in die maand (zoals Sinterklaasavond, of Diploma uitreiking) waar veel foto’s zijn gemaakt, dan laat ik er een paar afdrukken, zodat ik weet dat het er was, en ga ik scrappen dan kan ik altijd nog meer foto’s (laten)afdrukken.

Het blijkt wel belangrijk om de foto’s af te drukken. Dan kijken we toch eerder naar de foto’s. Apple maakt regelmatig een ‘herinneringsfilmpje dat we wel eens kijken maar vaak ook niet. De afgedrukte foto’s worden wel gekeken. Een nieuwe vriendin krijgt foto’s te zien van haar vriendje als baby. Of op zijn glorie moment als Superman. Er zijn ook foto’s en filmpjes die ik nooit mag laten zien (en dan ook niet doe, zo ben ik dan ook wel weer) Voor mezelf zijn dat de foto’s en filmpjes die ik het liefste terug zie. Want daar staat het kind op, zoals hij/zij is, zoals ik ze het liefste zie, of het beste herinner.

Ik fotografeer mijn leven. Jij ook?

Groetjes
Marrigje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *